Programma

De cursus taalanalist gaat volledig online door! 
We blijven maximaal inzetten op interactie en samenwerking met logopedisten.  

Hieronder vind je een overzicht van het volledige programma.

Introductie - online

Tijdens de introductie maak je kennis met de docenten en je medecursisten. Je krijgt uitleg over het verloop van de cursus en de eindopdracht (uitvoeren van een taalanalyse en beperkte contrastieve analyse). Je ontvangt ook een persoonlijke inlogcode voor het online leerplatform waar al het cursus- en oefenmateriaal te vinden is.

Zelfstudiepakket

In vier weken tijd volg je een online zelfstudiepakket. Je verwerkt zelfstandig een cursus van 87 bladzijden. Bij de cursus zijn ook videolessen beschikbaar (ongeveer 7u les in totaal). Je kiest zelf waar en wanneer je de videolessen bekijkt. Volgende onderdelen komen aan bod:

  • linguïstiek
  • eentalige taalontwikkeling
  • meertalige taalontwikkeling
  • taalontwikkelingsstoornissen
  • taalanalyse in de diagnostiek

Spontane taalanalyse - online

In deze sessie leer je spontane taalstalen uitschrijven. Je maakt hierbij gebruik van speciale tekens die onder meer aarzelingen en herhalingen aanduiden. Je oefent dit in aan de hand van verschillende videofragmenten in het Nederlands én in je andere taal.

Aansluitend op deze sessie krijg je twee taalstalen in je andere taal toegestuurd. Je transcribeert die taalstalen thuis volgens de methodiek die je leerde. Deze transcripties vormen de basis voor je overleg met de logopedist in de volgende sessie.  

Samenwerking met logopedisten - online

Samen met een logopedist analyseer je de twee taalstalen die je thuis al transcribeerde. Deze analyse maakt deel uit van de eindopdracht.

Na afloop krijg je nog 4 weken tijd om je eindopdracht te finaliseren en uit te breiden met een beperkte contrastieve analyse. De eindopdracht dien je via e-mail in.  

Individuele feedback over de eindopdracht

Via e-mail krijg je individuele feedback over je eindopdracht. Je ontvangt ook een bewijs van deelname aan de cursus. Let op! Je krijgt enkel een bewijs van deelname als je op elk contactmoment aanwezig bent en alle opdrachten uitvoert.